Echipamente pentru statii
electrice

Producatori transformatoare de masura:

PFIFFNER Instrument Transformers Elveţia, companie fondată în 1927, produce transformatoare de măsură curent, tensiune şi combinate, standardizate sau speciale pentru toate funcţiile de măsură cerute în sistemele de medie (MT) şi înaltă (IT) tensiune.

Transformatoarele de măsură curent IT, tip JOF, au un design top-core, cu un comportament superior la scurtcircuit faţă de cele de tip hairpin (agrafă). Sunt fabricate în gama de curenţi primari 1 – 40 kA, la tensiuni 24-550 kV, clasă de precizie de 0,2 %.

Transformatoarele de măsură tensiune IT sunt fie de tip inductiv (EOF), în gama 24-245 kV sau capacitive (ECF) în gama 24 – 525 kV şi clasă de precizie de 0,2%.

Transformatoarele de măsură combinate (curent şi tensiune) IT, tip EJOF, sunt folosite în reţele de înaltă tensiune în gama 24-170 kV.

Transformatoarele de măsură curent pentru treceri izolante, tip JKO şi AKA, sunt destinate trecerilor izolante sau conductoarelor izolate poziţionate în locuri inaccesibile, în vederea constituirii lanţului de măsurare şi/sau asigurării semnalului necesar protecţiilor de curent. Sunt fabricate în gama de curenţi primari până la 5000 A, conform dimensiunilor specificate de către client.

Noua facilitate de producţie din Ankara Pfiffner oferă o gamă completă de transformatoare de măsură de MT în răşină. Echipamentele Pfiffner comercializate prin Scando Trading corespund standardului CEI 60044 şi au aprobare de model emisă de către BRML Bucureşti. La solicitarea clientului, sunt însoţite de buletine de verificare metrologică.

Documentatie:

EOF

ECF

JOF

EJOF

 

Producatori bobine de stingere a arcului electric

Swedish Neutral Suedia, înfiinţată în 1987, dezvoltă şi produce sisteme pentru tratarea neutrului şi protecţia sweedishdefectelor de punere la pământ în vederea creşterii siguranţei şi fiabilităţii reţelelor de medie şi înaltă tensiune. Echipamentele energetice ale suedezilor se adresează atât companiilor electrice, cât şi clienţilor industriali şi de infrastructură (căi ferate).

Bobina de stingere a arcului electric produsă de către Swedish Neutral este bazată pe un model inovativ al miezului solid. Ajustarea impedanţei acestei bobine se face cu ajutorul unui banc de condensatori de joasă tensiune, conectaţi la secundarul bobinei. Cei 6 elemenţi ai bancului de condensatori pot fi permutaţi în 64 de poziţii. Pentru un control într-o plajă cuprinsă între 10 - 100%, pasul de reglaj va fi de +/-0.7%, care este mai bun comparativ cu cel mecanic aferent bobinei cu miez mobil (+/-1.0%).

Reglarea bobinei cu miez solid este mult mai rapidă decât cea a bobinei cu miez mobil. Elementele discrete ale bancului de capacitori permit reglarea între minim şi maxim în mai puţin de o secundă, în timp ce la bobina cu miez mobil pentru reglare între minim şi maxim durata va fi de câteva minute.

În final, designul simplu şi robust al bobinei cu miez solid permite reducerea mentenanţei bobinei imersată în ulei. Acest concept este de asemenea valabil şi pentru bobina uscată.

Swedish Neutral oferă bobine de stingere uscate atât pentru interior cât şi pentru exterior, în zone cu risc de incendiu ridicat sau în alte zone critice.

Swedish Neutral mai oferă şi sisteme de protecţie/neutralizare defect de punere la pământ, care permit:
• compensarea totală a curentului de defect de împământare (prin injecţia unei componente active care stinge complet curentul rezistiv al defectului);
• compensarea ultra rapidă a curentului de defect de punere la pământ;
• detectare ultrasensibilă a defectului de punere la pământ;
• precizie mare în localizarea defectului de punere la pământ;
• analiza calităţii reţelei;
• protecţie şi calitate premium a alimentării pentru toţi consumatorii.

 

Producatori transformatoare de distributie:

Grupul SGB-SMIT reprezintă la nivel mondial unul dintre cei mai mari producători de transformatoare de sgbputere. Având o experienţă de mai bine de 100 de ani în domeniul electrotehnic şi filiale răspândite în toată lumea, produsele lor se remarcă prin calitate superioară şi fiabilitate.

SGB Germania, parte a grupului SGB-SMIT, produce transforma toare uscate, în raşină, de medie tensiune, cu puteri de până la 25 MVA şi tensiuni de 36 kV. Acestea au o durată de viaţă ridicată şi necesită mentenanţă scăzută.

 

Trimiteti-ne solicitarea dvs. si expertii nostri vor gasi
cea mai buna solutie in cel mai scurt timp.

TOP